Huafa Hillview
Huafa Hillview
Zhuhai, China
Huafa Hillview
Huafa Hillview
Zhuhai, China
Project Facts
Appointment
2015

Completion

2016


Site Area

70,075m²


Building Height

120m


Gross Floor Area

258,990m²


Client

Huafa Group


Collaborating Architect:
Zhubo Design

Curtain Wall: 
HS & A Ltd
Collaborating Architect:
Zhubo Design

Curtain Wall: 
HS & A Ltd
The site is a piece of prime flat land facing water the to its south with mountains backdrop. Inspired by the waterscape, the façade design is a formal interpretation of the fluidity quality of water wave by articulation of curvilinear balconies and horizontal fins, forming a lively and rhythmical streetscape which blend harmonious to its surrounding environment, and appropriate to the leisure seashore lifestyle of Znuhai.
Despite the projections from the building envelope being non-rectilinear and seem irregular, the internal layout remains practical and efficient. The architectural design portrays a exuberant appearance and yet reserve and exquisite inner quality.

Other Projects
Copyright 2023 Gravity Architects Limited. All rights reserved.
Copyright 2023 Gravity Architects Limited. All rights reserved.
COOKIES NOTICE / PRIVACY NOTICE