Private Residence, Stanley
Private Residence, Stanley
Hong Kong, China
Private Residence, Stanley
Private Residence, Stanley
Hong Kong, China
Project Facts
Appointment
2011

Completion

2017


Site Area

615m²


Building Height

158m


Gross Floor Area

460m²


Client

confidential


Collaborating Architect:
Zhubo Design

Curtain Wall: 
HS & A Ltd
Collaborating Architect:
Zhubo Design

Curtain Wall: 
HS & A Ltd
Situated in one of the most desirable locations in Hong Kong, the residential re-development at Hoi Fung Path is a private residence in looks over Stanley Beach.
The design uses cubic forms to create elegantly structured column free spaces and full height glazing to maximize green and sea views, allowing natural light into the spaces. The gated entry leads to a front forecourt with a swimming pool, car port and a secluded garden.
Living quarters are elevated from ground to enable sea views over garden trees and walls, whilst operable glazing allows cross ventilation from the sea breezes. The building form is staggered to create accessible flat roof for extension from interior spaces. The design allows a seamless flow between the interior spaces and the private garden in a vertically stacked arrangement. A material palette composed of understated luxurious finishes creates an elegant and contemporary design.

Other Projects
Copyright 2023 Gravity Architects Limited. All rights reserved.
Copyright 2023 Gravity Architects Limited. All rights reserved.
COOKIES NOTICE / PRIVACY NOTICE