Sun Hung Kai Jovo Town
Sun Hung Kai Jovo Town
Chengdu, China
Sun Hung Kai Jovo Town
Sun Hung Kai Jovo Town
Chengdu, China
Project Facts
Awards
2014 The 9th Kinpan Award (Chengdu District) - the Best Apartment

Appointment
2007

Completion
2011

Site Area

160,000m²


Building Height

100m


Gross Floor Area

614,366m²


Client

Chengdu Sun Hung Kai Zhong Jie Estate Co.,Ltd.


Collaborating Architect:
Sichuan Provincial Architectural Design and Research Institute

Landscape architect: 
Belt Collins Ltd
Gravity Green
Collaborating Architect:
Sichuan Provincial Architectural Design and Research Institute

Landscape architect: 
Belt Collins Ltd
Gravity Green
The Chengdu Ocean Star Residential District project adopts a unique approach in the overall layout, building units and landscape design, and designs the community as a part of the urban space.
First of all, the entrance squares are set up on the north and south sides to form an atmosphere. The base of the entire community is raised by steps to separate it from the surrounding environment. A landscape green space axis is introduced in the center of the building group, which liberates the sense of space depressing in the urban street landscape. Creating a long, engaging green space venue.

The landscape green belt introduced at the side corner connects the streetscape and the public green space on the west side of the plot, which is the link of space connection, and naturally divides the local plot into three groups, forming the construction space of Phase I, Phase II and Phase III respectively.

The interior of the group is surrounded by an open green space. Residents can chat, play, interact, rest and even work freely in this relatively private landscape group space, and fully enjoy the freedom, safety, warmth and convenience brought by modern residential buildings.

As the planned road on the north side is planned to set up subway entrances and exits in the future, the opening of the space on the northeast side of the plot also relieves the pressure of subway traffic to a certain extent.

The point-type houses are distributed inside the community, and the "Y"-shaped plane is chosen, which is naturally derived from the overall planning concept of the community. The stretched plane design enables the 360-degree beauty around the point-type to be fully utilized and appreciated. You can enjoy the beautiful green landscape. Hope to create a high-quality community, a comfortable and pleasant humanized living space with a modern style.

The three groups are distributed around the public green space in the central part in a "U" row, fully sharing the public green space landscape resources and corresponding to each other, and in the same way, make full use of the polar ocean world landscape on the west side.


Other Projects
Copyright 2023 Gravity Architects Limited. All rights reserved.
Copyright 2023 Gravity Architects Limited. All rights reserved.
COOKIES NOTICE / PRIVACY NOTICE