Vanke Crystal City North Entrance Apartment
Vanke Crystal City North Entrance Apartment
Tianjin, China
Vanke Crystal City North Entrance Apartment
Vanke Crystal City North Entrance Apartment
Tianjin, China
Project Facts
Appointment
2003

Site Area

9,900m²


Gross Floor Area

11,160m²


Client

Tianjin Vanke Real Estate Co.,Ltd.


Collaborating Architect:
China State Construction International Design Consultant Ltd. 

Curtain Wall:
Shenyang Yuanda Aluminium Industry Group
Collaborating Architect:
China State Construction International Design Consultant Ltd. 

Curtain Wall:
Shenyang Yuanda Aluminium Industry Group
Vanke Crystal City North Entrance Apartment is located at the northern tip of the triangular plot. Combining high-end apartments and shopping street, the total floor area reaches 8000m². The west side of the site faces the main entrance of the district and the main traffic road. The unique geographical location makes the site a gate towards the surrounding districts, also a main leisure retail area for residents and visitors.

The shopping street is parallel to the main entrance, provides a convenient and pedestrian oriented area to the retail district. Various types of shops are distributed on east and west side of the shopping street, while the roof of the retail units is dedicated for the use of residents. The semi-open design not only allows greenery and natural daylight, but also combines the landscape of shopping street and the context into a coherent one.

Two apartment building blocks are perpendicular to the main road, allow open view for each apartment unit. The vermilion colour of the building blocks, together with the use of glass and wood materials, work together to find a balance between unique character of the design and the appearance of the context. The northern apartment block adopts an open plan design with an average area of 50m². The southern apartment block offers multiple choices, with area ranging from 75m² to 120m². With a ceiling height of 6m, the design offers generous living space as well as flexibility of furniture configuration. All apartment units are equipped with large balcony and the largest 120 m² units have garden provided. With full height floor-to-ceiling glass window, residents can enjoy the scenery of Jinnan District in the north and the central garden of Crystal City and Weijin River in the south.
 

Other Projects
Copyright 2023 Gravity Architects Limited. All rights reserved.
Copyright 2023 Gravity Architects Limited. All rights reserved.
COOKIES NOTICE / PRIVACY NOTICE